Sport och FitnessTennis

Svetlana Kuznetsova: tennis, familj, privatliv och fritid

Kuznetsova Svetlana Aleksandrovna - en enastående tennisspelare, vinnare av flera tävlingar Grand Slam. Hedras mästare sport i Ryssland.

Svetlana Kuznetsova: biografi

Born framtida mästare 27 Juni 1985 i S: t Petersburg i en familj av idrottare. Sedan barndomen, Svetlana ingjutit en kärlek till en hälsosam livsstil. Varje morgon för en familj började med en gemensam avgift, promenader i den friska luften.

När jag börjar på allvar driva Svetlana Kuznetsova sport? Tennis har blivit för henne en del av livet i en ålder av sjutton. Att vara på banan, flickan kände en verklig glädje. Sådana känslor, lyckades hon hålla i vuxen ålder.

Den första stora segern kom till Svetlana 2001, då idrottaren har fått professionell status i 16 år. I den första säsongen vann hon heder ITF-turnering. År 2004 nådde idrottaren slutskedet av US Open och vann tävlingen. Men det oväntade framgången var bara början. För nu tennis förstod att nya landvinningar kräver det ännu mer hårt arbete i utbildning och ökat engagemang.

Seger och utmärkelser Svetlana

Kuznetsova Svetlana Aleksandrovna flesta andra ryska tennisspelare i finalmatchen visade en rad Grand Slam-turneringarna. Till ett sådant högt stadium av tävlingar idrottare når 6 gånger i dubbel konkurrens, och 4 gånger i singel.

Som nämnts ovan, är Svetlana vinnaren av Open Championship i USA. År 2004, i den sista matchen i tävlingen Kuznetsova vann över en annan rysk idrottare Elenoy Dementevoy. Nästa final, där tennisspelare återförenas med landsman, ägde rum i turneringen "Roland Garros" 2009, som vann idrotts Dinara Safina.

Vilka andra landvinningar etablerat sig som Svetlana Kuznetsova? Låt henne tennis så mycket som 30 gånger för att agera i titeln matcha världens största turneringar. Till denna dag, idrottaren delar den första positionen i rangordningen av ryska idrottare i enlighet med antalet finalen, tillsammans med Maratom Safinym och Maria Sharapova.

Svetlana Kuznetsova (tennisspelare): det personliga livet och hobbies

Utanför tennisbana ryska idrottare försöker leva ett normalt liv. Svetlana är en inbiten fan av fotboll. Den största glädje det ger ett besök på sitt favoritlag matcher - Petersburg "Zenith". Håll koll på din klubb Kuznetsova I V mellan föreställningar på världs tennisturnering.

En annan svaghet Svetlana - snowboard. Dessutom, i sin fritid träningstennisspelare älskar att dansa till modern musik, för att studera främmande språk.

mate-sökning är långt ifrån den viktigaste uppgiften som konfronterar en Svetlana Kuznetsova. Tennis just nu verkar prioritet för idrottare, som upprepade gånger har sagt ryska mästare själv.

familj

Som ung far var Svetlana engagerad i cykling, och nu deltar i utbildningen av unga idrottare allvarlig start i den givna disciplin.

tennis mor flera gånger vunnit guld i alla samma cykling, i synnerhet 6 gånger vann VM. Han innehar titeln Ärade Master of Sports i Sovjetunionen. Idag fungerar som en coach i en sport skola i S: t Petersburg.

Brother Svetlana Kuznetsova är vice mästare i de olympiska spelen i Atlanta, där en gång producerade prestigefyllda utmärkelser i det ryska laget tävlingar på cykelbanan.

De senaste resultaten av kvinnliga idrottare

Vad framgångar kan skryta idag Svetlana Kuznetsova? Tennis är fortfarande för hela sitt livsverk.

År 2015, i matchen mot italienska Francheski Skyavone på Grand Slam-serien i Frankrike idrottare spelat den längsta matchen i hans karriär, sätta ett rekord. Efter mötet har den ryska förlorade mot rivaliserande, och den totala tid som tennisspelare på banan, var 3 timmar och 50 minuter.

I samma säsong 2015/2016 Svetlana Kuznetsova uppvisat en annan mästerskapstiteln på "Kremlin Cup" turnering. I den sista matchen för mästaren vann en annan rysk Anastasia Pavlyuchenkova. Mötet avslutades i två uppsättningar, till ritningen som tillbringade endast en timme, 18 minuter.

Den senaste prestation i den senaste karriär Svetlana är att vinna "Premier" serie av händelser, som ägde rum i Sydney år. På väg till titeln Kuznetsova har kringgått rutnät av betyg idrottare som Simona Halep, Sabine Lisicki och Sara Errani. Vid det sista mötet i turneringen Svetlana besegrade tennisspelare från Puerto Rico Monica Puig. Således ryska friidrottare vann sin 16: e karriär titel.