Sport och FitnessUtomhus~~POS=TRUNC sporter~~POS=HEADCOMP

Rozhkov Sergey: foto, biografi

Rozhkov Sergey - kända ryska skidskytten, världen och europeiska mästare, flerfaldig vinnare av VM. En av företrädarna för stjärnan i landslaget. Toppen av hans framgång kom i slutet av 90 - början av 2000-talet.

Tidigt i sin karriär

Rozhkov Sergey föddes i Murmansk, April 1, 1972. Efter skolan gick han in i arktiska Murmansk State University.

Med 12 år blev intresserad av skidsporter och har äldre slutligen kom till skidskytte. Vid 24 blev han medlem i det ryska landslaget. År 1995, för första gången skickas till VM. Debut för Rozhkov blir scenen i Östersund Sverige i den individuella tävlingen. Rozhkov Sergey håller tryggt loppet för debutant, och slutar den 15: e position.

Redan nästa start tog idrottsman första träffen i topp tio i VM. I sprint Rozhkov tar 7: e plats. Efter att ha besökt ytterligare tre steg, bär skidskytten totalt 8 lopp och ingår i sammansättningen av tränarstaben för VM.

första medalj

År 1996 tog tävlingen rum i Ruhpolding, Tyskland. Det är på detta VM idrottsman visade ett sensationellt lyckat resultat. I laget loppet Rozhkov Sergey Leonidovich deltar tillsammans med mer erfarna Viktorom Maygurovym, Vladimirom Drachevym och Pavlom Muslimovym. Idag, den här typen av skidskytte bort från de stora tävlingarna. Inslag i loppet är att avståndet sänds en gång alla idrottare. Vid målet mellan ledaren och det sista laget i fjärran bör inte överstiga 50 meter, eller 15 sekunder. Annars får laget utvisningsminuter.

Ryska laget i loppet gjorde framgångsrikt, vilket gör att endast två missar. Men vitryssar sköt helt utan fel. Därför Rozhkov Sergey vann bara en silvermedalj. Final orderstock uppgick till lite mer än 32 sekunder.

I det första skedet av koppen efter VM Rozhkov vinner första seger. I sin krona individuella lopp, kom han till målet först.

Men slutet av säsongen visade sig vara smörjas. Efter den första segern Rozhkov Sergey kom 50 i sprinten, och nästa steg i den österrikiska Hohfiltsine blev 45 i den individuella tävlingen och 36th i sprinten.

Som ett resultat, i Rozhkov säsongen hade han 13 tävlingar i VM ställningar, gjorde 122 poäng och slutade på 13: e plats.

cup seger

Nästa säsong Rozhkov spenderade mindre framgångsrikt, tre gånger komma till podiet, med tredje plats konsekvent. Detta resultat uppnåddes i ett stafettlopp i Holmenkollen, laget loppet i Ruhpolding och individuella tävlingen i italienska Antholz. Enligt resultaten av säsongen ägde rum 19 Sergey Rozhkov. Skidskytte gjort mycket mer framgångsrika i nästa säsong. Jag vann reläet i finska Kontiolahti och avslutade säsongen på 10: e plats.

Golden säsongen

Den mest framgångsrika för Rozhkov var säsongen 2004/2005. Nästan hälften av tävlingarna där deltog han, befann sig på pallen. Jag började med brons i stafett vid norska Beitostolen.

Rozhkov släpptes i början av 30 raser, var sanningen kunna vinna en enda gång. Victoria fick en skidskytt i sprinten i italienska Cesana San Sicario. Sju gånger vann silvermedaljer och 6 brons igen. Enligt resultaten av säsongen Rozhkov gjorde 656 poäng, blir den femte i den totala världscupen.

I denna säsong, näst efter landsmannen Sergey Chepikova, den tredje var fransmannen Rafael Puare, den andra - Tysklands Sven Fischer och vann den stora norska Ole Einar Bjoerndalen. Rozhkov för prestanda vid detta VM var den mest framgångsrika av hans karriär.

Debut på OS

När det gäller varje idrottsman, den viktigaste tävlingen för Rozhkov blir Olympiska sporter. För första gången att komma till denna festival av sport skidskyttar misslyckades 2002. Sports Forum som hölls i USA Salt Lake City.

En fullvärdig medlem av det ryska laget var Sergei Rozhkov. Hans biografi kompletteras med en annan anmärkningsvärd sida. Som en idrottsman av grundstrukturen, började Rozhkov med uppträdanden i individuella lopp. Han arbetade tydligt på alla gränser, inte tillåta en enda miss. Men mycket har medgett att utmanare. Det är nödvändigt att säga att mästare i denna disciplin i OS, den norska Ole Einar Bjoerndalen, två gånger misslyckats med att nå målet. Rozhkov, inte har fått några utvisningsminuter, tog han bara 12: e plats. Den resulterande fördröjning var 2 minuter 40 sekunder.

En annan disciplin har blivit en sprint. Här Rozhkov allt vände värre, gjorde ett olyckligt fel i skottlinjen, kom han till mållinjen bara 51 meter. I ytterligare jakten jakten på medaljer är verkligen inte förväntat.

Jakten i jakten Rozhkov gick snabbt, men gjorde ett misstag vid första sväng. Men uppenbarligen uppfyllt de återstående tre, kunde avsevärt förbättra sin slutliga position, flytta upp från 51: e till 27: e plats.

Den slutliga var i början av reläet. Rozhkov kördes vid det andra steget. Den första på ett avstånd lämnade Victor Maygurov. Tryggt passerade ett segment av banan, lämnade han över stafettpinnen till rangen Rozhkov ledare, men fördelen Sergei inte kunde hålla. Först gjorde han 2 missar i liggande, sedan en annan i stående position. Jag förlorade all fördel och passerade stafettpinnen till sin lagkamrat Sergey Chepikova endast 5th. Och Chepikov och Pavel Rostovtsev följde det också sköt inte utan brister, missade en dubbel 6 gånger. Resultatet - 4: e plats laget i stafett.

OS i Turin

Än en gång uppträda på OS idrottsman misslyckades efter 4 år i Turin. Dessa tävlingar är inte i den bästa formen kom Sergey Rozhkov. Foton idrottsman sade att säsongen är inte lätt. I VM i skidskytte var bara ett podium - tvåa i stafetten. Därför på OS, deltog han i en enda tävling - mass start.

Final Rozhkov att börja på de olympiska spelen ägde rum 25 februari, 2006. De två första utländska Sergei passerade utan fel, att inte låta en enda miss. Men sköt från en stående position, eftersom det ofta händer, sammanfattade han idrottsman. För en gångs skull missade den tredje och fjärde skottlinjen, utesluts Rozhkov själv från listan över utmanare till den högsta platsen. Som ett resultat - endast 20 position med en fördröjning på 1 minut 49 sekunder från det vinnande tyska Michael Greis.

Rozhkov karriär avslutades 2008. I den sista säsongen i VM, tillbringade han bara tre tävlingar.