Nyheter och SamhälleKändisar

John Higgins: biografi, fakta i livet, foton

En av de mest framstående och välkända företrädare för snooker är John Higgins. Spelare biografi började i den lilla staden Wishaw, där han föddes 18 maj, 1975. Skotten vann en internationell licens och blev en professionell spelare 1992.

Tillsammans med andra, lika framstående britten Ronnie O'Sullivan gick han världseliten sorter av snooker - snooker. Första triumf inträffade 1994, då i finalen han blev slagen Deyv Harold. Sedan började sin karriär att utvecklas snabbt.

Karriärer Scotland "wizard"

De två första säsonger i hans karriär, tillbringade John ganska blygsam. Han meddelade sig i turneringen Grand Pri, som sensationellt vann första plats. I denna berömda spelare inte stanna och följande säsong vunnit två titlar och British Open International Open. Dessa resultat har gjort det möjligt för skotten att ta 11: e plats i rankningen av världens snooker.

Under säsongen 1995-1996 John Higgins fortsatte att visa en enastående spel. Sin trofé samling var fyllas med många fler titlar: German Open, International Open. Han blev den fjärde finalisten för världen turneringen och tryggt ligger på andra raden i betyg.

Säsong 1997-1998 var den mest framgångsrika i Scot karriär. Higgins var en finalist 8 rankingturneringar. Nu var det bara VM, där han inte var känd för stor framgång. Den lyckad kombination av omständigheter kan leda till spelarens önskedröm. För att göra detta, Stiven Hendri tvungen att förlora i den första omgången av tävlingen, och John, få trofén. Som ett resultat åstad han uppgiften och tog första plats i rangordningen.

Hög uppgång och snabb nedgång

Under 1998-1999 säsongen kunde Dzhon Higgins inte försvara titeln. Men spelaren var på den första raden, på grund av en vinst i flera stora tävlingar: The Masters, Kina International, UK Snooker Championship.

Efter säsongen var inte lika framgångsrik i master karriär. I en av de turneringar han gjorde flest poäng per match. Första maximal paus på 147 poäng som registrerats vid Nations Cup, och sedan Irish Masters tävlingen. Higgins vann trofén några priser vid tävlingar Welsh Open och Grand Prix.

I 2000/01 började John sjunka. Först allt gick bra och han besegrades i finalen i brittiska mästerskapen stående Mark Williams. Men i Grand Prix, slutade han deltar på grund av bröllopet. Den Nations Cup match han förlorade mot Ronnie O'Sullivan och föll till tredje plats världsrankingen.

Trots den låga nivån på spelet i följande två säsongerna har John Higgins lyckats hålla i topp fem av de bästa snookerspelare.

En hög nivå av skicklighet - den första plats i rankingen

Under 2005/06 återfick Scot utmärkt spelform. Vid turneringen Grand Prix, vann han en jordskredsseger över hans eviga rival Ronnie O'Sullivan. Samtidigt har John satt flera poster: 4 hundra serien och 494 runs.

Den brittiska mästerskapet var mindre lyckad för Higgins. Han förlorade i 1/8 finalerna hans motståndare Ken Doherty, men vann "Wembley" turnering. På Malta Cup en spelare når finalen, men besegrades.

Vid Welsh Open turnering erfarna mästare förlorar till 1/8 finaler. Match China Open ändar för Scot finalnederlag av Mark Williams. Han var en av favoriterna för VM 2006. Men den allmänna förvåning många experter, gav det sättet att den första omgången av tävlingen till Mark Selby. Trots detta faktum har snooker spelare John Higgins lyckats återta topplaceringen ranking.

Instabil spel, besvikelse fans

Skotska fans "Wizard" förväntat honom att vara så framgångsrika föreställningar som säsongen innan. Men gjorde John inte behaga dem, och bara besviken. Han deltog i tävlingen Nordirland Trophy, där han förlorade mot 1/8 finalen av de kinesiska spelarna. Därefter misslyckades han att försvara titeln i tävlingen "Grand Prix".

I brittiska mästerskapet Higgins gör överklassen och nådde semifinalen skede. Men han förlorade mot slutliga vinnaren Peter Ebdon. Då erfarna mästarna började sjunka. Han misslyckades i den första omgången av tävlingar Welsh Open och Malta Cup. På China Open turnering skotten träffade 1/4 finaler som förlorar till sin motståndare och nära medarbetare Grammy Dott.

Vid den prestigefyllda tävlingen i Sheffield, Dzhon Higgins var inte en favorit. Ändå lyckades han rehabiliteras till fansen och att vinna en annan trofé.

Världsberömd - den första stora framgången

År 1998 tog Scot delen i VM. Han är den första gången i sin karriär nådde finalen och ryckte seger ur Mark Selby molodogoi. Engelsmannen att kvalificera sig och visade hög klass spel. Men hans motståndare visade verklig skicklighet och viljan att vinna. Som ett resultat av "trollkarlen" firade framgång.

Han blev den första vinnaren av VM-titel 1998 när han var bara 23 år framåt i denna indikator två lysande spelare, Williams och O'Salivanna. 9 år senare vann han den andra trofén av mästerskapet.

År 2007, innehavaren av hederstiteln "medlem av Order of the British Empire" Dzhon Higgins i en intervju medgav att händelsen har blivit en av de viktigaste i hans liv, efter barnets födelse.
Efter säsongen var ännu mer framgångsrik för erfarna spelare. Han var vinnaren av tävlingen "Grand Prix" och fick sitt tredje titel. I rankingen snookerspelare, avslutade han 4: e, och ett år senare blev dess ledare.

Avgiften för mutor

I april 2010, den skotska spelare, tillsammans med sin manager närvarande vid affärsmöte. En inflytelserik affärsman erbjuds Higgins och Mooney hålla en serie av händelser på snooker på kontraktsbasis.

På den tiden har en 3-vinnare av VM-titel beslutat att acceptera den lockande erbjudande och genomföra avtals spel. Som ett resultat, John tvungen att ge några ramar. Den totala mängden mutor uppgick till cirka 400 000 dollar.

Efter en intern utredning Higgins har skjutits upp från deltagande i tävlingar i snooker. Men erfarna Scot beslutat att motbevisa anklagelserna, säger att hela yrkeskarriär har aldrig medvetet missa.

Enligt beslut av oberoende domstol, fick spelaren tilldelas en monetär fin och halvårs diskvalificering och hans manager livslångt avstängning från snooker.

Återgå till spel

Återvänder från fjädring, John vann några turneringar. Två av dem är de mest prestigefyllda: Storbritannien Championship och VM. Scot fortsatte att visa en hög nivå av snooker. John Higgins, vars biografi är en direkt bevis på hans talang, "Krystat" att besegra även i EtPC-5. EtPC-6 gick inte så bra för honom. Han nådde finalen, men förlorade mot slutligen mästare Michael Holt.

British Championship John tillbringade på en hög nivå och möts i finalen med Markom Uilyamsom. Kurs för mötet spelaren medgav med poängen 2: 7 och 5: 9. Men det svåraste matchen var Higgins kunna vinna. Denna titel var den tredje av hans karriär.

Vid februari turnering Welsh Open nådde han finalen och fick en annan trofé, slog Stephen Maguire med en totalpoäng på 9: 6. Följande månad, Scot segrade också i tävlingen Hainan Classic.

Livet utanför snooker

Även mästare fyrfaldig världen John Higgins har rätt till privatliv. År 2000 gjorde han ett officiellt äktenskap med sin flickvän Denise. Under årens lopp har de hade tre barn: en flicka, Claudia, pojkar och Oliver Pearce. Dessutom är han alltid försöker att delta i fotbollsmatcher i ditt favoritlag "Celtic".

År 2006, efter nederlaget i finalen av Malta Cup, John tappade ut ur planet på grund av extrem berusning. Men förberedelserna inför nästa turnering och världsberömd på Crucible spelaren kunde ge upp dricka.

Under 2011 har Higgins hänt en stor tragedi. Hans far dog av cancer. Det är nästan alltid åtföljs av son alla globala turneringar.

Den första raden i rangordningen, att vinna den brittiska mästerskapet

Vid den årliga brittiska turneringen finalen mötte Scot med Markom Uilyamsom. John Higgins (se nedan bilden) var inställd på att vinna.

I den sista matchen för Welshman visade en låg nivå i spelet. I semifinalen visade han karaktär och viljan att vinna. Det fanns dock en slutlig mycket olyckligt för honom. Summa poäng var 9: 5, när skotten bröt spelets gång och vann 22 trofé i hela sin karriär som professionell spelare. Han inträdde i kohort av de stora snookerspelare, att vinna mer än två i Storbritannien Championship.

John Higgins fortsätter att glädja sina fans begåvad spel. Trots svag nedgång, fortsätter att visa en hög grad av skicklighet. Just nu ligger det på sex världsrankingen. Skotsk "wizard" i Wishaw forever in i historien om det populära spelet.