Sport och FitnessHockey

Hur många perioder i ishockey

I det här spelet finns det miljontals fans på båda sidor av Atlanten. Mest populär är näst fotboll. Regler och förordningar det slutligen tog form i mitten av nittonhundratalet. I synnerhet är det möjligt att ge ett kort svar på frågan om hur många perioder i hockey. Tre. Men samtidigt finns det ett antal viktiga detaljer.

Från historien om hockey

Det är allmänt acceptfödelseplats hockey anses vara Kanada. Ingen kommer att utmana sin överlägsenhet, men det bör noteras att en del av den medeltida holländska vinterlandskapet skildrar ett spel vi alla älskar så mycket. Förväxla den med något omöjligt. Naturligtvis i de gamla tider, undrade ingen hur många perioder i hockey. Spelat mest troligt, tills du blir uttråkad. Men i början av nittonhundratalet har detta populära spel upplevt en komplex utveckling och alltmer förvärvat egenskaperna hos en professionell sport varje år. Utan att iaktta den allmänna liv blev inte längre möjligt för alla spelregler. Det var nödvändigt att utveckla gemensamma regler och bland annat avgöra hur många perioder i hockey är tillräcklig för att avgöra vem som vinner. Gradvis konvergeras i figuren 3.

Hur många perioder hockey nu

Moderna reglerna i hockeymatch har alla samma tre perioder. Men problemet här är att de ofta inte tillräckligt för att avgöra vem som vinner. Och om den tredje perioden av ordinarie tid för hockeymatch slutar med oavgjort, ska domaren ge ytterligare tid. Annars är det som kallas "övertid". I den ordinarie säsongen KHL, enligt reglerna, oavgjort kan inte vara. Och om extra tid inte avslöja vinnaren, lagen utbytte frispark straffar. Innan seger för ett av lagen. För att förstå spelet är nödvändig mer och hur mycket varar en period av hockey. Dess längd är 20 minuter "ren" tid. Detta innebär att när spelet stoppas av någon anledning, och det händer under en period tillräckligt ofta, samtidigt stoppas och stoppuret mäter speltid. Rast mellan perioder av 15 minuter.

slutspel

Men det mest intressanta saker händer i den sista delen av mästerskapet, annars känd som "kvartsfinalen." I detta steg, blir spelet mycket grovt och dynamisk. Det är ofta resultatet är helt oförutsägbar. Ingen straffar i slutet av spelet inte hända här. I finalen blir det irrelevant fråga: "Hur många perioder i hockey?" Om tre grundläggande tidsperiod inte identifiera en vinnare, så blir antalet obegränsad. Spelet fortsätter tills den första mål. Och i vissa fall försenas en mycket lång tid. Den längsta i historien om Continental Hockey League match hölls mellan lagen i "Severstal" och "Locomotive" 25 februari, 2013. Det slutade i 119: e minuten seger "Severstal" med poängen 3: 2. Och det är säkert att förutsäga att denna post inte kommer att vara länge.