Sport och FitnessFotboll

Euro-1996: resultat och fakta

År 1996 hölls ett annat europeiskt fotbollsmästerskap. Lokalen var England. Euro-1996 kom ihåg av många fotbollsfansare. Turneringen tog nya regler och visade världsdebutanterna av stora tävlingar: Kroatien, Tjeckien, Turkiet, Bulgarien, Schweiz och Ryssland. Vid Euro-1996 visade Storbritannien att det var bäst att nå semifinalerna. Vid samma mästerskap var det en regel med "Golden Goal" och antalet deltagande länder fördubblades (till 16).

Kvalificerande turnering

Den kvalificerade turneringen minns inte av några känslor. Förvånad endast Sverige, som var en bronsmedalist i det sista europeiska mästerskapet, utan att gå till finalen. Ovanpå steg det Turkiet och Schweiz.

På grund av utbyggnaden av antalet länder som kunde delta i turneringen fick flera lag möjlighet att lämna gruppen. På Euro-1996, efter Sovjetunionens och Tjeckoslovakiens fall, slog Ryssland och Tjeckien av.

Grupp A

Gruppen inkluderade England, Holland, Skottland och Schweiz.

Envis kamp började här med den första Euro-1996 matchen. I första omgången slog Schweiz England och Holland kunde inte slå Skotland. De andra matcherna satte allt på sin plats: Favoriterna slog motståndarna med poängen 2: 0.

I tredje omgången konfronterade England Holland och gjorde fyra mål. I ett parallellt möte vann Skottland Schweiz 1-0. Holland i denna situation lämnade inte gruppen, men Skottland kunde inte hålla tillbaka onslaught och missade bollen. I slutspelet kom England och Holland.

Grupp B

Gruppen omfattade Frankrike, Spanien, Rumänien och Bulgarien.

Trots de uppenbara favoriterna bestämdes lösningen i sista minuten i tredje etappen. I Euro-1996, i fotboll i Grupp B, hade Frankrike och Bulgarien 4 poäng till sista halvleken, Spanien - 2, bara Rumänien lämnade 0.

I den sista matchen var Spanien-Rumänien den första att vinna, som de lyckades bara sex minuter före matchens slut. Frankrike lyckades inte utan svårighet lyckas vinna seger över Bulgarien.

Grupp C

Gruppen omfattade Tyskland, Tjeckien, Italien och Ryssland.

Många analytiker hävdar att det ryska landslagets sammansättning var den starkaste i hela post-sovjethistorien. Åldern för spelarna var optimal, nästan alla som utfördes i de ledande EM-mästerskapen. Det ryska laget var dock inte lyckligt vid Euro-1996. Resultatet besviken många fans, men vi måste komma ihåg att gruppen hade framtida mästare och silvermedaljister. Fienden var en stark Italien.

Gruppen vunnits av Tyskland, saknar en enda boll. Det andra starkaste laget var Tjeckien, som lyckades utspela italienarna. Ryssland avslutade gruppfasen på fjärde plats.

Grupp D

Gruppen inkluderade Portugal, Kroatien, Danmark och Turkiet.

I denna grupp var många intresserade av Danmark. Den nuvarande kopphållaren stod ut med ett starkt lag, vilket var ännu bättre än för fyra år sedan. I det första steget misslyckades de med att slå Portugal och rita i rita. Kroatierna besegrade danskarna 3-0. Segern mot Turkiet gav inte dem möjlighet att lämna gruppen. I slutspelet åkte till Portugal och Kroatien. Den sista platsen i gruppen togs av turkarna.

quarter

Quarter-final matcher gav inte publiken många mål. Några spel slutade i en ojämn dragning. Bara ett lag lyckades göra två mål.

England-Spanien-paret var det mest intressanta. Båda lagen skapade ett ögonblick av stunder, men kunde inte göra mål i regelbunden tid. Allt blev bestämt i en serie straffavbrott, där engelska var omedvetna. I Spaniens landslag gjorde Fernando Hierro ett misstag, och en träff gjorde landslagsmålvakten lyckats avvärja. Resultatet: 4: 2 på straff.

I kvartfinalen i Kroatien gick till formidabelt Tyskland. Kroatierna har kraftfullt startat matchen, men fouled på en tysk spelare i sitt eget straffområde, varefter straffet var omedvetet realiserat. På 51 minuter spelade Kroatien en boll, men om några minuter avlägsnades från fältet Shtimats. Nästan omedelbart utnyttjade Tyskland och steg framåt. Resultatet: 2: 1 till förmån för tyskarna.

Tjeckien var tvungen att konkurrera med Portugals formidabla attack. Försvarsmakten av tjeckerna med distinktion klarar av striderna av Luis Figo och Rui Koshta. På den 53: e minuten tog mittfältaren Karel Poborski Tjeckien framåt. Portugal kunde inte utjämna, även trots att Latala avlägsnades på 83 minuter.

Matchen Frankrike-Holland lockade särskild uppmärksamhet. I det här paret fanns det utmärkta lag som kan blinka. Matchen var dock tråkig. I regelbunden tid såg inte åskådare. I straffskyddet misslyckades Clarence Seedorf att göra mål . Resultatet: 5: 4 på straff, i semifinalen Frankrike.

semifinalen

Tyskland-England-paret kunde inte bestämma vem som skulle gå längre i regelbunden tid. I första halvlek gjorde laget ett mål. I straffutskottet repeterade den tyske målvakten Andreas Kepke slaget och tog landslaget till finalen. Resultatet: 6: 5 på straff.

Match Tjeckien-Frankrike var det tråkigaste på mästerskapet. Måltidens huvudtid innebar inte. Allt blev bestämt i straffspel, där igen var de första tio sträckorna otänkbara, och den tjeckiska målvakten återspeglade ett straff. Resultatet: 6: 5 på straff.

Euro-1996 Final

EM-finalen lovade att vara spännande. Vem vann Euro-1996? Den här frågan kan höras från unga fans. I slutet av turneringen kom Tyskland med allvarliga förluster. Många viktiga spelare skadades. Ansökan om spelet inbegrep endast 16 spelare, och fem av reserven var två målvaktare.

Tjeckerna gjorde bättre. Spelarna hade inte diskvalifikationer och skador. Trots den olyckliga situationen lyckades Tyskland gå ut och vinna. I andra halvlek avancerade tjeckerna. På 69 minuter kom fältet förbi Tyskland Oliver Bierhoff. På sex minuter utjämnade han poängen och i extra tid gjorde han "Golden Ball".

Euro-1996 i fotboll tog Tyskland den enda trofén under de kommande åren. Landet stod inför en systemisk kris, och fansen fick vänta länge för nya segrar.